We begonnen het thema ‘dino’s’ met een poppenspel. “De dieren van de boerderij hadden een reuze-ei gevonden. Van wie is dat ei toch? Kip kato vroeg het aan alle dieren van de boerderij…tot plots een hele grote dino kwam vertellen dat ze haar ei was verloren. Intussen was al een hele schattige kleine dino uit het ei gekropen….” Achteraf mochten de kinderen zelf poppenspel met de dino’s spelen.
We maakten ook een heus dino-land in de maquettebak. Zand, stenen, takken, boompjes…. een echte vulkaan en de speelgoeddino’s. En spelen maar…
We schilderden dino’s met structuurverf, gemaakt met waspoeder, lijm en verf of zand met lijm en verf.
Tijdens een wiskunde activiteitje gebruikten we een balans om eieren te wegen. Zo oefenden we de begrippen zwaar en licht en leerden we wegen met een maateenheid: blokken. “Hoeveel blokken weegt dit ei?”
Klik op de foto om alle foto’s te bekijken